Walls of glass

Det är så mycket som jag inte förstår. VAD ger en rätten att ta en varelses liv? VAD ger en rätten att döda? Bara för att man KAN göra något så betyder det inte att du har rätt att göra det. Du har rätt till DITT liv, dina tankar, dina drömmar och din integritet. 
 
RÄTT och FEL handlar inte om vad som står i lagboken. Bara för att något är tillåtet så är det inte rätt.
 
Fram till år 1979 fick man slå barn i Sverige, bara för att man fick det så är det inget som säger att det var rätt att slå barn fram till 1979. Jag kan slå ett barn fortfarande idag. Men bara för att jag kan så har jag inte rätten att göra det. 
 
Slaveri var tillåtet fram till 1865 i Amerika. Slavarna var rättslösa. Man hade även synen på att afrikanska människor saknade intelligens och känslor. Något som idag har motbevisat. Det var tillåtet och idag när vi bläddrar tillbaka i historieböckerna kan man ifrågasätta hur något sådant kunde vara tillåtet?
 
Jag lyfta frågan gällande köttindustrin. När ska synen på djur ändras? Bara för att det är fullt tillåtet att döda djur, liksom det var med barnaga och slaveri, så är det inte rätt.
 
Jag ställer frågan: VAD ger dig rätten att ta en annan varelses liv? Jag frågar inte vem som gett dig rätten utan VAD. Att använda argumentet att det är naturligt att äta kött är jag så galet trött på att höra. Det var naturligt med slavar, det var naturligt med barnaga, det var naturligt att få våldta sin fru, det var naturligt att sätta oönskade barn i skogen för att dö, det var naturligt att kvinnor inte hade rösträtt. 
 
När man kan äta annat än kött, varför ändå offra ett liv? Hur kan man försvara att döda ett oskyligt djur som endast fötts för att dö så att du kan få din hamburgare, fast att det finns en miljon andra substitut du kan använda som inte innebär att ett liv offras? Jag har aldrig någonsin hört ett argument för att det skulle vara moraliskt och etiskt försvarbart att äta kött, så jag är oerhört nyfiken på om någon har ett bra argument?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback