2014 03 30

Du fattas.
 
 

Kaffe i alla dess smaker

Jag är som alla vet en riktig te-älskare. När det gäller kaffe så har jag aldrig lärt mig dricka det. Däremot tycker jag att kaffe i bakverk och desserter kan verkligen förhöja! Som chokladbollar. Eftersom jag inte dricker kaffe, har jag ingen kaffebryggare, it make sens right? Men däremot tycker jag om att baka, därför vill jag tipsa om Nescafé, man kan fixa kaffe snabbt, enkelt och enligt min mening blir det ingen skillnad mot att brygga kaffe. Därför står det en fin liten burk uppe i mitt skafferi, dels för bakning och dels när jag väntar gäster. 
 
Förut när jag jobbade på Café hade vi espressomaskin där vi gjorde kaffe med nymalade bönor och så vidare. Fick lära mig göra allt ifrån vanlig café latte, caffe mocha som är kaffe med choklad och min favorit latte macchiacto. Den var absolut roligast att göra, dels för det var enkelt att göra mönster samt den såg så otroligt god ut eftersom den innehåller så mycket skummad mjölk. Espressomaskiner är väldigt dyra och kräver en hel del underhåll. Men för den som inte vill avsäga sig möjligheten att kunna avnjuta en kopp hemma på kvällskvisten utan att behöva springa in till närmsta café så spana i kaffehyllan nästa gång ni handlar och plocka på er Nescafé. De har allt ifrån just latte macchiato, café au lait till vanligt hederligt kaffe. Snabbt och enkelt. Blir lite avis ibland på alla som dricker kaffe då det finns så många olika sorter och nya saker att testa.
 
Kaffe i chokladbollar är awseome!
 
Klicka på videon så kan du vara med och tävla om 15.000 kr och ett årsförbrukning av kaffe ifrån Nescafé.
Inte så dåligt eller hur?
 

PM-lektion

Alltid lika underbart att få till baka en uppsats med med rödpenna (idag var den blå visserligen) än mitt eget bläck med avslutande kommentar "hittar på egna konstruktioner, krånliga meningar och tänk på dina ordval. Dett gör att ditt försök till analys bli oförståligt". Uppmuntrande ord. Det vill säga jag har ingen analys bara ett försökt till sådan, jag har inga meningar än mindre ord. Vad fan finns kvar i min uppsats?
 
Lite sådär lagom bitter känner jag mig över den oerhört konkreta kritiken. Men jag ger inte upp, gick till Ica köpte halstabletter och bästa godiset (sura små dödskallar i tutti frutti typ och chokladkrokant eller vad de heter, som mini Daim?). Lite bättre humör och jag har under eftermiddagen försökt åstadkomma en punktlista med det viktiga som skall med. Om jag nu inte krånglar till meningarna... he he! ;)
 
Om ni förstår vad jag menar...
 
 

Sponsrad video: Sprid lite Mmm…

Jag tänkte att jag skulle börja mitt "nya liv" idag. Vilket innebär att jag skall förebygga för att bli sjuk så jag ska äta mer frukt och grönt. Och min mamma tycker jag ska sluta/dra ner på socker. Ja jag kan väl hålla med henne, men ni vet när liksom sötsuget hugger tag i en, man vill springa där ifrån med det går liksom inte. Du tar ett glas vatten, knaprar på ett knäckebröd men nej, sötsuget håller sig kvar. Så jag grävde fram en bit chokladtårta i frysen ifrån min födelsedag, dubbel kladdkaka med marabougrädde i mellan (man smälter ca 180g marabou valfri smak i grädde, låter det stå under natten sedan vispar man) och kolaglasyr. Underbart gott. Samvetet lite sämre.
 
Bäst är kanske att inte ha något hemma, Adam sa något taskigt för några veckor sedan när jag kom på min briljanta idé "Ja men Virginia om du nu äter upp allt sött hemma, så går du ju bara och köper nytt?" Inte riktigt det man vill höra när man försöker bli av med sötsuget.
 
Men i stället för att få dåligt samvete kan man ta en bit och njuta ordentligt! Min favorit är nog marabou med daim och Schweizer nöt. Utmaning, testa att blogga om choklad utan att bli sugen. Det är tur att jag har nära till affären när sötsuget blir för stort. Inte alla som har det...
 
Mitt motto är: Sött skall sött ha!
(bild lånad av Marabou.se)
 
 
Inlägget är sponsrat!
 

Debatt om EU: FP v. SD

En liten debatt om EU mellan Folkpartiet (för EU) och Sverigedemokraterna (emot EU). Personligen tycker jag att EU bidragit till en hel del negativa aspekter för bla. Sverige, att det kan bli svårare att sätta upp ökade skyddsåtgärder som går utöver vad EU stadgat för tex. komponenter i lastbilar, för att det skulle utgöra  kvantiativa restriktioner, den visserligen vidsträcktare yttrande- och informationsfrihet enligt stadgan men även dess större möjligheter att inskränka dessa rättigheter gentemot Sveriges inhemska rätt.
 
Men till det stora hela har EU bidragit till mycket positivt, bland annat fred (ifall Ryssland avviker ifrån detta återstår att se), att genom en gemensam politik höjt andra länders välfärd och standard. Inte att förglömma att EU även puffat Sverige framåt gällande mänskligarättigheter genom att vi, liksom alla andra länder inom EU måste anta EKMR, då vårt eget skydd i lag för mänskliga rättigheter i var tämligen bristfällig.
 
Hur som helst, denna debatt är lite rolig. Om man ställer upp i en debatt, snälla SD se till att vara lite pålästa, åtminstone googlat EU innan ni klev in i studion?
 
 
Folkpartiet v. SverigedemokraternaSponsrad video: Lipton – Fika

Varit sjuk i en hel vecka nu, wiiee! Känns som om jag inte varit annat än sjuk sedan jag flyttade till Uppsala. Hostar och har ont i halsen. Det enda som verkar lindra är halstabletter och te med honung. Tror jag dricker 1.5 liter te varje dag nu när jag är sjuk. Det är ganska mycket. Det gäller att variera sorterna annars blir det en smula enformigt. Vissa har en passion för kaffe andra för te. Jag är verkligen te-fantast. Gillar alla sorter, grönt, rött och svart, löste och påste. 
 
Ville tipsa om Liptons "nya" smaker, som visserligen varit ute på marknaden ett tag nu men för er som missat det så finns smakerna Bluberry Muffin (har alltid med mig i termosen när jag pluggar), Strawberry Cupcake, perfekt på kvällen när man är lite sötsugen men vill ha ett grönt te så man kan somna. Den sista smaken Vanilla Cramel har jag inte testa då den alltid varit slut i butiken när jag ska handla, vilket visar på att den är populär och jag vill liksom bara testa den ännu mer bara för det! Hur som helst, de två jag testat är verkligen något speciellt, utöver det vanliga. Bästa sättet att unna mig själv något är att krypa upp i sängen med en STOR kopp te med en ny tesort.
 
 
 
Detta är ett sponsrat inlägg, just so u know ;)


Enköping

Ska besöka Enköping ikväll för att fira Michaela som fyllde år i torsdags! Ska blir riktigt kul. I morgon är det min tur att fylla år!