Sponsrad video: Promillekollen

Systembolaget har lanserat en riktigt bra app, promillekollen. Den gör att du kan ha koll på hur mycket du druckit under en kväll och vilken promille du kommer upp i. När jag är ute så har jag ingen aning vilken promillehalt jag kommer upp i under en vanlig kväll. Kan vara intressant att se vad den faktiskt blir. Samt att undersökning påvisar att efter 0.6 promille så minskar det välbefinnandet man faktiskt får av alkoholen. Så rent teoretiskt sett så finns det ingen anledning till att dricka över 06. promille om nu studierna stämmer, för det gör inte att man mår bättre, snarare tvärt om. Promillehalten är väldigt individuell så därför är appen anpassad så man kan skriva in ålder, kön, längd osv.

 

Sen kommer man nog inte orka skriva in varje gång man går ut hur mycket man dricker. Men att använda appen någon kväll kan nog verkligen ge en, en tankeställare. Är det en kväll som man vet att man ska upp och köra i morgon så är denna app perfekt att hålla koll på vilken promillehalt du ligger på, åt dig. Jag tycker detta är riktigt smart, samt att någon faktiskt försöker hjälpa människor att ha koll på sitt drickande. 

 

En parantes är att det är liiite kul att de valt just Uppsala studenter till att testa appen. Uppsala är lätt bästa studentstaden (för att jag varit i så många men ändå...)

 

 
 Inlägget är sponsrat!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback