I Carry you home

Vackraste låten:
 
 
Watching you breathing for the last time
 

För alltid finaste Frida

Det här gjorde min dag:

Hasslehoff – En svensk talkshow

PM 1 är nu inlämnat och livet fortsätter. Massa läsning står på dagens schema. Ibland måste man göra annat än sitta med näsan i boken och ett tips är att ikväll luta er tillbaka i och spana in den nya tv "svenska" talkshowen Hasselhoff på TV 3 ikväll kl 21:00. Den hålls på engelska och för de som missat vem David Hasselhoff är så säger jag: Baywatch. Vi har sedan tidigare Skavlan som talkshow här i Sverige, som jag tyvärr inte är något vidare fan av. Den är aldeless för stel och gillar inte konceptet. Jag hoppas Hasselhoff levererar ikväll och jag tror att det finns stor chans till det. Lär bli en blandning av galenskaper, prat, kändisar, musik och komedi. Har fått känslan att mannen är en smula galen, på ett positivt sätt. 
 
Återstår att se i fall denna nya talkshowen kommer upp i samma klass som Oprah, alla kvinnor favorit-talkshow. Tror att Hasselhoff kan rikta sig till en större krets tittare. Tips är att spana in videon nedanför:
 
 
Detta är ett sponsrat inlägg!
 

Te - you make me happy

PM helgen är här. Att sitta och skriva juridisk uppsats är inte det roligaste och framförallt inte det enklaste, när instrunktionerna är knapphändiga och jag har ingen aning vad som förväntas av mig mer än "skriv något bra!". Det är inte mycke till tröst. Var skönt att ha en lugn pluggfrikväll igår och även denna förmiddag. Var i väg och gymmade med syster, ska verkligen bli bättre att få in träningen i veckan också. Det finns tid om man avsätter den och bli lite mer effektiv. 
 
Var skönt att få ur sig energi på gymmet så jag nu kan sitta still men är så omotiverad. Vädret är grått, blött och kallt. Min vackra tulpaner har vissnat och solens strålar känns en evighet bort. Var finner människor motivation när den är som bortblåst? Vilken ände ska jag dra i? Försöker boosta mig själv, att se ett steg längre fram, vad allt det här ska bli. Att det en dag ger mig något tillbaka. Den där "en dag" är en dag för långt bort.
 

Ska göra en kopp te och muntra upp mig själv.
Som en vän brukar säga "om det inte blir bättre med te, så dricker man mer te"
 
 

Sponsrad video: Äntligen! LJUST BRÖD MED FULLKORN. GOTT OCH *NOTTI-TATTI-TATTA-TAAA

Jag borde verkligen handla mat. Något jag borde ha gjort för si sådär 3 dagar sen. Helt barskrapat är det inte, blev nudlar med quornfileér och stekt ägg i kväll, har även mat tills imorgon. Ska försöka klara mig tills på fredag, möjligtvis stödhandla i morgon. Kommit in i någon orytm när det gäller handla mat, brukade handla en gång i veckan men nu har det inte blivit så. Insåg att jag måste köpa nytt frukostbröd, men har tröttnat på det gamla vanliga jag köper. Men en såg jag videon ifrån Pågen, om ett bröd som är ljust och ändå innehåller fullkorn. Låter nästan för bra för att vara sant. Jag vill äta nyttigt bröd, men på morgonen har jag ingen lust att sätta tänderna i ett hårt mörkt bröd som inte går att tugga. Mat ska vara gott!
 
I och med ett EU-förordning så får man inte skriva ut ordet "nyttigt" vid marknadsföring av livsmedel. Ganska töntigt tycker jag. Om någon påstår att en sak är nyttigt är det väl ändå upp till konsumenten att faktiskt läsa på varan vad den innehåller. Är det 25% socker och 70% vetemjöl så kan man liksom klura ut att brödet inte är så nyttigt. Tycker EU lägger lite för stor vikt vid vissa frågor som är av mindre betydelse än att regera de verkligen stora problemen. I alla fall så gäller EU som lag i Sverige sedan år 1995, och även finns stadgad i vår grundlag, så vi liksom de övriga EU-länderna får rätta oss efter denna förordning. Hur som helts så diggar jag Pågen och deras ljusa men nyttiga bröd är nu uppskrivet på inköpslistan!
 
Frukost är lätt det bästa målet på hela dagen!
Tips kolla in videon nedanför, liiiite inspirerad av "What does the fox say?" 


Detta är ett sponsrat inlägg!
 
 

Silverringar

Blivit helt förälskad i några ringar... När jag var yngre hade jag en crush på långa halsband, vet inte hur många jag köpte. Där efter övergick det till armband, inte bara ha ett utan helst 100 på en gång. Ja ni kan ju fråga varför? För jag skulle också vilja veta min anledning. Där efter blev det örhängen (otippat). Och nu slutligen är jag fast gällande ringar. Kan bli så otroligt förälskad i dem. Förstår inte varför kvinnor har en tendens att älska smycken så mycket? Självklart gör väl killar det också, men vi kvinnor har en tendens att överdriva vår kärlek så det blir ett begär.
 
Jag struntar i om det är ett begär eller inte, i f*cking love these:
 
 
 
 Den till vänster är min absoluta favorit! Tycker dock det är så svårt att beställa från nätet, vilken stl. man ska ha osv. Även om det finns tabeller...
 

Sponsrad video: Promillekollen

Systembolaget har lanserat en riktigt bra app, promillekollen. Den gör att du kan ha koll på hur mycket du druckit under en kväll och vilken promille du kommer upp i. När jag är ute så har jag ingen aning vilken promillehalt jag kommer upp i under en vanlig kväll. Kan vara intressant att se vad den faktiskt blir. Samt att undersökning påvisar att efter 0.6 promille så minskar det välbefinnandet man faktiskt får av alkoholen. Så rent teoretiskt sett så finns det ingen anledning till att dricka över 06. promille om nu studierna stämmer, för det gör inte att man mår bättre, snarare tvärt om. Promillehalten är väldigt individuell så därför är appen anpassad så man kan skriva in ålder, kön, längd osv.

 

Sen kommer man nog inte orka skriva in varje gång man går ut hur mycket man dricker. Men att använda appen någon kväll kan nog verkligen ge en, en tankeställare. Är det en kväll som man vet att man ska upp och köra i morgon så är denna app perfekt att hålla koll på vilken promillehalt du ligger på, åt dig. Jag tycker detta är riktigt smart, samt att någon faktiskt försöker hjälpa människor att ha koll på sitt drickande. 

 

En parantes är att det är liiite kul att de valt just Uppsala studenter till att testa appen. Uppsala är lätt bästa studentstaden (för att jag varit i så många men ändå...)

 

 
 Inlägget är sponsrat!
 
 

Knasig och trasig

Älskar känslan när man glömmer saker konstant. Handlat 3 gånger undet loppet av en vecka, senast idag då jag behövde komplettera det jag missade att handla igår, igår handlade jag det som jag missade att handla i onsdags. Så här står jag framför spisen, vridit igång ugnen och tagit fram skålen för att göra mellismuffins. Ja vad fattas om inte bakpulver. Ett ord, sjukt mig. Jag orkar inte vara tankspridd, ha hjärnan någon helt annan stans än där jag befinner mig. Jag efterlyser mig själv med andra ord. 
 
Så här känner jag just nu. Så trött på mig själv...
 
 

Sponsrad video: KICKS bestsellers till nytt lägre pris

Äntligen helg! Visserligen går dagarna fort när man har fullt upp men ska bli skönt att få göra något annat än sitta med näsan i lagboken. Har de senaste dagarna för en gångs skull försökt anstränga mig gällande mitt utseende dvs. lagt lite tid på att faktiskt sminka mig mer än lite puder och mascara, till och med börjat föna håret efter jag tvättat det och plattat/lockat håret. Min frisör borde vara stolt. Men faktum är att det är riktigt roligt och känner man sig finare så utstrålar man en bättre energi och jag tror att man presterar bättre. 
 
Till detta hör att ett av mina absoluta favoritbutiker när det gäller skönhet är Kicks. Just för deras enorma utbud av olika skönhetsprodukter, smink, parfym, hud och hårvård med mera. Jag tycker om när jag kan gå till en butik och få alla mina ärenden uträttade på samma ställe än att springa runt i 40 olika affärer för att få tag i schampo, conceler osv. Supersmart att ha det samlat på ett ställe, till ett riktigt förmånligt pris. I deras senaste reklavideo anger de att deras priser är till 20% mer förmånliga. Vilket är kalas! Ännu en ska som är riktgit bra, är att de har Make Up Store bland sina varumärken. Där ifrån köper jag nästintill allt mitt "bas"smink. Sen till mina andra favoriter är I love, deras hudkrämer och bodyscrub mm. är helt fantastiska! Luktar supergott och man känner sig så lyxig. Samt att deras produkters förpackningar är snygga, liksom I love:s logga. Jag ser väldigt mycket till det yttre även om det är självklart innehållet som sedan är det avgörande när man handlar. Jag tycker i alla fall att Kicks har lyckats samala alla lyxiga och grymt bra varumärken under ett och samma tak till riktigt bra priser. Så för er som inte brukar handla där så är detta ett litet tips, kika in där.
 
Bild lånad av kicks.se
För er som är intresserade så är detta är ett sponsrat inlägg!