En lite bättre värld, för någon

Tiden är något abstrakt men ändå så konkret. Dagarna på Gotland har flugit iväg och det är i morgon bitti dags att åter igen bege sig tillbaka Uppsala. Varit härliga dagar med skratt, ridning, häng med vänner och plugg såklart. Jag förstår inte vart tiden tar vägen, minns när man var liten och sommarloven var en hel evighet, när var sist något kändes som en evighet som innefattade något posetivt. Längtan är ständig en evighet liksom saknad. Men när fick man känna att man hade all tid i hela världen att bara leka? Men idag så leker man inte längre utan leken har förvandlats till något av ett annat slag.
 
Egentligen befinner jag mig just nu mitt i ett sommarlov där jag får göra exakt det jag vill göra. Är evigt tacksam att jag får möjligheten att befinna mig på en plats som jag känner lever upp till definitionen av "hem". Att få utveckla mig själv och lära mig det jag vill, få studera juridik. Det är roligt! Säger självklart inte att det alltid är roligt att cykla 5km på morgonen, i regn, in till centrum för att ha seminarium gällande ett ämne av mindre intressant karaktär. Men gemenskapen, människorna, lärandet och vetskapen att jag förhoppningsvis får lära mig ett redskap som kan göra skillnad i vår värld. Säger inte att skillnaden alltid kommer vara bra. Men strävan efter rättvisa och sanning som finns i samhället kan jag få möjlighet att vara en del av.
 
Det enda jag vill uppnå i mitt liv är egentligen att göra världen till en lite bättre värld för någon
 

Gotland

Efter en härlig kväll med tacos och fest på Jontes tillsammans med lag Simpsons så är jag nu påväg till Stockholm. Har inläsnings vecka vilket innebär inga obligatoriska seminarium så jag passar på att åka hem till ön. Mysa med mina djur, rida och träffa vänner. Ha det allmänt bra med andra ord. Givetvis ska jag plugga massor också. Om inte annat så säger vi så...Kärlek till min nya mysiga mössa!

Uppsalas domkyrka

Igår efter seminariet så fick jag, Josefine och Elin en guidadtur i domkyrka av Martin. Väldigt intressant och roligt. Kyrkor är vackra och har en sådan historia att berätta. Kan lätt säga att Uppsalas domkyrka är nog bland de finaste jag sett och varit inne i. Spande in massa gravar så som: Gustav Vasas, Carl von Linné, Heliga Birgitta och Sankt Erik.


Smoothie

För att garantera en bra start på dagen så brukar jag lyxa till frukosten lite. Idag blev det macka med äggröra och smoothie. Man blir liksom glad av det! Har även bokat om min båtbiljett för v.44 och ska nu börja plugga. Annars händer inte så mycket idag mer än möte med min nya basgrupp och ska försöka träna lite ikväll. Man blir så galet rastlös av att bara sitta still.
 
Nomnom, blåbär och hallon!
 
Riktigt goda pizzor, snabb utkörning och har alltid bra rabatter! Pizzasallad ingår alltid vid leverans.
 
 

Promemoria

Äntligen har jag skrivit färdigt min promemoria! Ska dock korrekturläsas av syster för stav, syftningsfel ect. Då jag är väldigt duktig på att bli blind gällande min egen text. Känns riktigt bra att ha något att kunna lämna in i alla fall. Finns ännu mer att jobba på och förbättra men nu har jag en grund att stå på i alla fall. Tänkte fortsätta plugga en stund till sedan ska jag ner och svettas på gymmet. 
 
Ikväll är jag hemma själv så tänkte släppa allt gällande plugg och skämma bort mig själv genom att förvandla badrummet till ett eget litet hemmaspa. Tändaljus, ansiktsmask, hårinpackning m.m. Sen självklart ett avsnitt Dexter!
 
Har galet många bilder från tågluffen som jag inte lagt ut
PARIS 2013
 

Tagga seminarium

God morgon! Riktigt höstväder idag och jag ska snart cykla iväg till skolan. känbs ännu lite ovant att säga så, fast att jag redan gått 5v. Idag ska vi gå igenom rättsfall bla Mangafallet för er som känner till det? Riktigt roligt och intressant för en gångs skull! Hoppas alla får en bra dag. är ju liksom lill lördag idag....
White house down

Dagarna springer iväg som vanligt och man undrar vad men egentligen gör? I helgen har jag i alla fall storstädat vilket var behövligt, shoppat lite nya basplagg samt stickade tröjor. Börjar verkligen bli kyligt nu, var tog sommaren vägen? Pluggat i vanlig ordning, varit på fest med temat "djur", så var utklädd till katt. Mycket trevligt, lite annorlunda att umgås med veterinärer i stället för jurister. I går så var jag på bio och såg White house down, galet bra! I början lite seg men den är verkligen bra, de kläcker ur sig så sköna kommentarer att man inte kan låta bli att skratta. 
 
Nu ska jag ta på mig träningskläderna och springa ner till Friskis & Svettis för ett gympass. Behöver röra på mig då jag nu suttit still alldeles för länge. Så små pauser får man faktist göra i plugget, eller hur?
 
 

Galet bra, sååå kolla! :D