Fredag - Bästa dagen

De flesta skulle nog hålla med mig om att fredagar är absolut den bästa dagen? Vetskapen att man har en hel helg framför sig är en underbar känsla. Börjar därför dagen med att tvätta och nu en lite lyxigare frukost. Känner att jag har ett enormt behov av att dela med mig av min frukost. Så att ingen undgår den!


2013 11 20

Onsdag morgon och jag känner mig död, första dagen i skolan och var tvungen att gå upp "tidigt". Så synd om mig, är inte van att behöva pallra mig upp kl 06:15. Längtar tills helgen, ska sitta på tåg i 4h. Det är mysigt på något sätt. Saknar mina hästar och jag är allmänt whining. 
 
 
Finaste bästaste underbaraste!
 
 

Julklappstips

Någon mer än jag som har julen som favorithögtid? Det är 35 dagar kvar till julafton och jag vet att tiden springer iväg. Det är med andra ord dags att planera och köpa in julklappar. Lika svårt varje år, kan man tycka. Men i år har jag hittat en bra hemsida med massa julklappstips. Smart strukturerad så man enkelt kan klicka i "julklapp till mamma" eller "julklapp till pojkvän" ect. Så kommer det uppa massa olika förslag i varierande prisgrupper. Finns även en knapp för billiga julklappar för den som känner att pengarna lätt springer iväg när man ska ge till mormor, kusiner, vänner, familj, grannen osv! 
 
Något jag verkligen skulle vilja ha är den supersmidiga smetfördelaren. Varför har man inte själv kommit på den idén? Blir alltid en massa kladd när jag ska baka muffins. Tycker man det är jobbigt att köpa en massa olika julklappar till alla så köp en gemensam till familjen, ett sällskapspel? Älskar frågesport även om jag är riktigt dålig på det... Men som sagt, spana in det lär underlätta sökandet!
 
 
 Klicka här för att komma till http://allajulklappstips.com


Bästa appen

Påväg till Sthlm med syster för att hälsa på bror och Anna. Ska bli superkul! För er som missat bistrips-appen, ladda ner! Så stört roligt, satt hela kvällen igår och nu hela morgonen på bussen. Ska lägga ifrån mig mobilen på tåget så jag kan plugga lite.Wiiieee sant så sant!

Mysdag

Bättre dag idag! Börjar med att stiga upp tidigt och cykla till skolan. Är väldigt morgontrött men i morse var det väldigt fridfullt och skönt att bege sig av tidigt. Frosten på marken, solen som höll på att gå upp gjorde tillsammans en mysig stämning och bra start på dagen. Hade basgruppsmöte då bästa Karl hade bakat bullar till oss! Seminarium innan man gick på "helg" och thai-buffé till lunch med semunariegruppen. Hann med lite plugg på JB innan fika med Marielle på stan. Har med andra ord bara myst runt idag och haft det allmänt bra även om handla mat och läsa KU:s betänkanden inte är så roligt men måste också göras.Snygga Julia fyller 20 år idag, Grattis!

Önskefoto

Julen är snart här och jag tycker att man borde vara ute i god tid för att handla julklappar. För då har man tid att hitta speciella som oftast blir väldigt uppskattade. Som alla vet ligger fotografering mig varmt om hjärtat så en julklapp som bevarar minnen är alltid roligt och uppskattat. Gör en egen almernacka och ge bort till mormor, där varje barnbarn har sin egen månad. Eller ett schyst mobilskal med en vacker bild är också ett hett tips som funkar till både de äldre och även de yngre. Samla semesterbilderna i en fotobok eller alla härliga bilder från studenten, varför inte göra en bok som berättar om olika saker du och din partner gjort tillsammans de senaste åren? Ja möjligheterna är oändliga och bara din egen kreativitetsförmåga sätter stopp. Önskefoto.se hjälper dig att skapa unika produkter med dina foton.
 
Har du inga bilder så börja att fotografera nu, vackra höstlöv, latten på caféet, vännerna och så vidare. En bild säger verkligen mer än tusen ord och förevigar minnen. 
http://onskefoto.se/ 
 
 

Kontaktdagen, cykel på köpet

Hade sista föreläsningen för denna termin i dag. Skönt, men konstigt hur snabbt allting går. Spenderat eftermiddagen med basgruppen på café linné med morgondagens seminarium. Mycket trevligt att plugga lite och smutta på en chailatte på samma gång.
 
Igår var det kontaktdagen (mässa för jurister), plockade på mig massa saker, allt ifrån pennor, paraply till väskor och datorfodral. Lyckades även vinna en cykel som snälla Josefine var och hämtade ut åt mig. En riktgt fin sådan! Viktor hjälpte mig att pumpa däcken och snka sadeln så nu är den i topp! Glad tjej!
 
 
Svart och fin, skönt att ha lysen på cykeln från och med nu!
 
 Monark ska vara rätt bra har jag hört :)
 
 
 
 
 
En av de absolut vackraste kyrkorna jag skådat. Smart byggd om man ser invändigt då det aldrig är pelare i vägen. Den är så som jag anser en kyrka ska se ut och vara. Katedralen i Pisa är nog lite vackrare, men helt klart en favoritkyrka!
 
 

Strass och pärlor

Ska snart bege mig till skolan för att få tillbaka mitt PM 2, rättat men inte betygsgrundande utan det blir först nästa PM. Lite nervöst kan jag meddela, lär väl vara mer rödpenna än mitt eget bläck. I alla fall så har jag suttit och spanat in massa fina armband för att tänka på något annat. Det är liksom snart jul ja ca 2 månader med tiden springer iväg, lika bra att börja nu dirket att leta julklappar. Jag har i alla fall hittat massa strass armband till bra pris. 

Jag gillar att ha många armand på mig och brukar blanda mellan olika materialer och stilar. Därför tycker jag schamballa smycken, de är enkla, stilrena men ändå så stört vackra och just att de passar till allt. Det är snyggt med pärlor och strass, och dessa smycken har det och får det ändå att se stilrent ut. Något jag länge letat efter. Till vardags outfiten tar jag som sagt många armband och blandrar, till mer festliga tillställningar eller högtider (jul tillexempel) så kör jag på ett armband och kanske ett halsband som matchar och gärna något med pärlor som glittrar lite extra (det vita arbandet, se nedanför). När det är fest så tycker jag det klyschiga "less is more" är att ta till sig. Tycker det blir mer sofistikerat när man verkligen tänkt igenom och valt ut och framför allt valt bort smycken man vill ha på sig. Lätt är att tänka "äntligen får jag klä upp mig, jag vill ha på mig ALLT". Välj hellre ut något av dina smycken och låt et få sin "egna kväll" där det verkligen får vara i centrum. Nästa gång är det ett annat halsbands tur. Nu kanske man tänker att det är slöseri med pengar att köpa ett smycke till varje gång. Det är inte det jag menar, utan låt skönheten i smycket verkligen få sin fulla rätt att hävda sig. 

Förr älskade jag H&M smycken (gör det ännu) men tycker nästan mer om att verkligen välja ut mina smycken som jag faktiskt tycker om och kommer använda mycket. Så lägg hellre till en slant för att få bra kvalité så det håller. Vet hur besviken jag blir när favoritringen i silver från H&M blir guldig i stället och fingret alldeles grönt. 
 
 
Armbanden finns på armbandochhalsband.se de har även halsband.
 
 

Donuts

Bästa med att vara vuxen och flyttat hemifrån är att man får äta vad man vill! Hej donuts till frukost. Bättre lördag med andra ord.Nomnom, så gott!

Samer och renskötsel

Idag har jag dejtat lagboken en stund och har precis duschat. Ska få besök i helgen vilket ska bli as roligt! Tänkte att jag skulle plugga lite nu innan men var roligare att locka håret... Men ska väl anstränga mig så jag slipper plugga så mycket i helgen. Just nu läser jag ett fall gällande etableringsfrihet och vem som får bedriva renskötsel. Det bästa med denna utbildning är att man får lära sig så många olika saker. Allt från faderskapstalan till renskötsel ;)Skjorta, lockigt hår och svarta byxor....