Sponsrad video- En julsaga

Det närmare sig jul med stormsteg. Julen innebär för många juklappar god mat och dryck. Dryck, allt ifrån glögg, julmust, snaps, vin och så vidare. Julhelgen är ett tillfälle då många människor väljer att dricka alkohol. Vilket är gott men för många är julhelgen ett tillfälle då de får se sina föräldrar dicka för mycket. En mysig helg kan lätt omkastas till en förödande, då människor blir fulla, tar inte ansvar och gör saker de aldrig annars skulle göra. Tryggheten för barn och närstående till de som dricker för mycket sätts ur spel.
 
Minns när jag i våras var och tågluffade runt i Europa och hur skönt jag tyckte det var att jag kunde handla starksprit samtidigt jag handlade mat. Men efter att sett videon från Systembolaget fick det mig att inse hur bra det egentligen är att vi i Sverige inte har lika fri tillgång till att köpa alkohol. Detta gör att ca 30% dricker mindre enligt forskarna. Vilket är bra, dels för den skada alkohol gör för kroppen men även för omgivningen.
 
Så nu ska jag vara sådär moraliskt korrekt och säga "drick inte för mycket och njut i jul!" 
Men jag säger hellre "tänkt till varför vissa saker ser ut som de gör i Sverige innan vi gnäller. Dessa faktorer kan vara bidragande till andras välfärd och liv".
 
 Nedanför hittar ni videon, verkligen sevärd!
 
 
Detta är ett sponsrat inlägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback