Solarium eller utlandsresa?

♦ Något som är ganska omdiskuterat är det här med att sola solarium. En del tycker det är det bästa som finns och solar kanske 2-3ggr/veckan. Andra som skriker högt att det är den värsta boven till Malignt melanom, dvs hudcancer. Jag tror att solarium är som med allt, att lagom är bäst. Inget är ju direkt hälsosamt när det går till överdrift, inte ens träning liksom. 

 

Själv så solar jag kanske ett par gånger/ år. Oftast fram mot vårkanten då man är vit som ett spöke eftersom man bor här uppe i den kalla norden. Tycker det är superskönt att sola solarium, en tid för avkoppling, man får lite färg som gör att man ser piggare och fräschare. Tror dock att solen slår solarium med hästlängder, att solen är hälsosammare. Men för oss som inte kan dra till varmare breddgrader under hela vinterhalvåret, även om det vore det absolut härligaste så tycker jag solarium är en utmärkt uppfinning! Visst kan man ifrågasätta varför man ska hålla på att fejka sin bränna och så vidare i stället för att bara face it att man är blek. Men liksom, vi fejkar allt idag, bleker våra tänder, färgar vårt hår, opererar oss. Så lite solarium som både påverkar det yttre och inre (man blir lugn och får lite egentid) till det bättre, varför inte? Tycker det är en ganska lindrig sak att göra gentemot allt annat som vi fejkar.

En vecka i Turkiet hade inte varit så dumt för att bli lite brun, liksom det är snart jul och jag känner att jag kan offra mig att matcha pepparkakorna i år...

 sida om Solarium

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback